Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Autoritate de Management  pentru Programul ”Regiunea Centru” (PR Centru) 2021-2027, organizează sesiuni de informare și discuții pentru apelurile de proiecte lansate în cadrul Programului, apeluri care se deschid în vederea depunerii de proiecte. Pentru ca cei interesați din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, să participe într-un număr cât mai mare, aceste evenimente vor fi desfășurate online.

!!! Primul eveniment online pentru potențialii solicitanți din Regiunea Centru, va avea loc în 24 august 2023, începând cu ora 12.00 și vizează acțiunea ”3.2 Eficiență energetică în clădiri publice”.

Pe parcursul tuturor evenimentelor vor fi prezentate condițiile de finanțare aplicabile în cadrul fiecărui apel, aspecte privind utilizarea aplicației MySMIS, regulile de identitate vizuală și vor fi discutate întrebările ridicate de cei prezenți.

Începem evenimentele de lansare apeluri cu discuții punctuale și cu prezentarea cerințelor prevăzute în ghidurile publicate pentru apelurile Programului Regiunea Centru 2021-2027. Până în prezent avem lansate ghidurile pentru șapte apeluri de proiecte, iar la cinci dintre acestea deschidere apelului în vederea depunerii de proiecte începe în zilele următoare. Nu este prima prezentare a acestora către potențialii solicitanți, deoarece am discutat până acum, în cadrul unor evenimente anterioare, ghidurile propuse spre lansare, cerințele prevăzute și nevoile potențialilor solicitanți, am derulat consultările publice, iar echipa din cadrul Autorității de Management a oferit răspunsuri și clarificări celor ce aveau întrebări. Fiind disponibil acum și sistemul informatic MySMIS2021 pentru depunerea online a proiectelor, ne dorim ca cererile potentaților solicitanți să fie cât mai bine elaborate pentru a putea contracta cât mai repede aceste proiecte, care vor genera economii la bugetul de cheltuieli al beneficiarilor, îmbunătățiri ale aspectului fațadelor, confort pentru angajați și cetățenii, dar și reducerea emisiilor de carbon” a declarat Simion Crețu, Director General ADR Centru.

Pentru mai multe informații, puteți contacta experții Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru din cadrul Serviciului Helpdesk – e-mail helpdesk[at]adrcentru.ro.